zapiekanka bezglutenowa z udzca indyka,makaronowo -brokulowa!!!
Zapiekanka makaronowa z udźca indyka i brokułami
-300 g makaronu bezglutenu,
-300g udziec z indyka [usmazyc cienkie plastry na oleju ]
-250-300 g brokuła
2 ząbki czosnku
-150 ml jogurt naturalny
-2 jajka
-2 pomodory
-opakowanie moccarelli
sól i pieprz do smaku
oliwa
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu - najlepiej al dente. Brokuła podzielić na różyczki. Obgotować przez około 2-3 minuty w lekko osolonej wodzie . Jogurt wymieszać z jajkami i dodać czosnek, przyprawić solą i pieprzem. Makaron, udziec i obgotowanego brokuła połączyć z sosem. Wyłożyć do posmarowanego niewielką ilością oliwy naczynia żaroodpornego. Posypać pokrojona mocarella i pokroionymi pomoidoramiPieczemy około 30 minut w temperaturze 190 stopni . smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz