zapiekanka bezglutenowa z udzca indyka,makaronowo -brokulowa!!!

Zapiekanka makaronowa z udźca indyka i brokułami


-300 g makaronu bezglutenu,
 -300g udziec z indyka [usmazyc cienkie plastry na oleju ]
-250-300 g brokuła
 2 ząbki czosnku
-150 ml jogurt naturalny
-2 jajka
-2 pomodory
-opakowanie moccarelli
 sól i pieprz do smaku
oliwa
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu - najlepiej al dente. Brokuła podzielić na różyczki. Obgotować przez około 2-3 minuty w lekko osolonej wodzie  . Jogurt wymieszać z jajkami i  dodać czosnek, przyprawić solą i pieprzem. Makaron, udziec i obgotowanego brokuła połączyć z sosem. Wyłożyć do posmarowanego niewielką ilością oliwy naczynia żaroodpornego. Posypać  pokrojona mocarella  i pokroionymi pomoidoramiPieczemy około 30 minut w temperaturze 190 stopni . smacznego!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

babka wielkanocna ,drozdzowa ,bezglutenu!!!

stefanka bezglutenowa!!!

bezglutenowa pasta ze szpinakiem i feta !!!