zapiekanka bezglutenowa z gotowanym miesem z indyka w sosie cuury!!!
-500g ugotowanego miesa z indyka
-200g makaron dowolny kształt bezglutenowy[ ugotować ]
-maly brokol[ gotowac 3 min]
-1 cebule
-50 mil oleju
-3 zabki czosnku
-200g pieczarek
-mozzarella.
-1 pomidor
sos cuury:
miska zaroodporna
500 jogurt naturalny
-2 jajka
sol ,pieprz do smaku
-1 lyzeczka cuury
Na patelinie wlac olej i wrzucić pokrojona cebule czosnek ,oraz pokrojone pieczarki podsmazyc dodac sol i pieprz,miske zarodporna posmarować olejem ,wlozyc makaron, pokrojone mieso i patelni pieczarki z cebula wymieszać ,polozyc brokol .
sos wszystko dobrze wymieszać przyprawc sola i pieprzem ,polac na wierzch i udekorować mozzarella ,pomidorem ,ziolami. zapiekanke piec 30 min 180 s.
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz