cheb bezglutenu,gryczano- slonecznikowy !!!
-400g maka gryczana
-250 g słonecznika mielonego
-2 lyzki miodu
-2 lyzki oleju
-50g drozdzy sw
-1 lyzeczka soli
-4 lyzki maki ziemniaczanej
-600 mil wody cieplej.
drozdze rozpuscic w 100 mil wody dodac miod i 3 lyzki maki ,odstawić na 20 min ,następnie wlac calosc wody i pozostale prosukty wszystko dobrze wyrobić ,może być robotem .
przygotować forme dluga keksowo wysmarować masłem i wlozyc ciasto chlebowe ,posmarować woda i posypać słonecznikiem mocno przycisną ,pozostawić do wyrosniecia równo z forma .
Nagrzac piekarnik 200 stopni,wstawic cheb piec 1 godz , po upieczeniu wylozyc na kratke gora do dolu ,by odparowal !!!Smacznego.
-250 g słonecznika mielonego
-2 lyzki miodu
-2 lyzki oleju
-50g drozdzy sw
-1 lyzeczka soli
-4 lyzki maki ziemniaczanej
-600 mil wody cieplej.
drozdze rozpuscic w 100 mil wody dodac miod i 3 lyzki maki ,odstawić na 20 min ,następnie wlac calosc wody i pozostale prosukty wszystko dobrze wyrobić ,może być robotem .
przygotować forme dluga keksowo wysmarować masłem i wlozyc ciasto chlebowe ,posmarować woda i posypać słonecznikiem mocno przycisną ,pozostawić do wyrosniecia równo z forma .
Nagrzac piekarnik 200 stopni,wstawic cheb piec 1 godz , po upieczeniu wylozyc na kratke gora do dolu ,by odparowal !!!Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz