bezglutenowy chleb ze slonecznikiem z miksem mak!!!
-250 g mąki gryczanej
-150 g mąki ryżowej
-100 g mąki z amarantusa
-50 g drożdży swi
-2 łyżki siemienia lnianego
-pol szklanki pestek dyni
-50g słonecznika do posypania na wierzch,
-płaska łyżka soli
-50 g żurawiny
-600 ml lekko ciepłej wody .
wszystkie produkty wymieszać razem ,bez słonecznika.
duza keksowa forma ,wyrobione ciasto dac do formy wysmarowanej masłem ,wtedy skorka bedzie chrupiaca ,poczekac by wyrosło .wstawić do gorącego piekarnika,piec 1 godz w temperaturze 200s.
po upieczeniu wylozyc z formy na scierke .,lub kratke.
-150 g mąki ryżowej
-100 g mąki z amarantusa
-50 g drożdży swi
-2 łyżki siemienia lnianego
-pol szklanki pestek dyni
-50g słonecznika do posypania na wierzch,
-płaska łyżka soli
-50 g żurawiny
-600 ml lekko ciepłej wody .
wszystkie produkty wymieszać razem ,bez słonecznika.
duza keksowa forma ,wyrobione ciasto dac do formy wysmarowanej masłem ,wtedy skorka bedzie chrupiaca ,poczekac by wyrosło .wstawić do gorącego piekarnika,piec 1 godz w temperaturze 200s.
po upieczeniu wylozyc z formy na scierke .,lub kratke.
Komentarze
Prześlij komentarz