chleb z maki migdalowej z bakaliami !!!
-300g maki ryzowej
-300g maki gyczanej
-300g maki migdałowej
-1 torebke suszonych drozdzy
-50 g migdalow
-50 g słonecznika
-50 g sliwki suszonej,
-50 pestek dyni
-50 siemienia lnianego calego
-1 litr cieplej wody ,
-1 plaska lyzka soli
- 1 lyzka cukru lub miodu,
make wsypac do miski dodac drozdze ,następnie cukier sol i wymieszać ,wsypac make i pokroione migdaly i sliwki ,pestki dyni i siemię lnianewszystko dokładnie wyrobić . odstawić do wyrosniecia ok 1 godz ,następnie wymieszać ,wlozyc do formy dużej keksowki wysmarowanej maslem i pozostawić by wyrosło równo z forma .piekarnik nagrzać do 200 s i wstawić chleb piec 1 godz ,wyjac z formy i zostawić w piekarniku na 10 min by był chrupiący,wyjac i pozostawić na kratce. smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz