bezdlutenowy chleb z kaszy gryczanej!!!



-500g kaszy  gyczanej
-1 litr wody gotowac
-1 lyzeczka soli
gotować to przez 15 min ,odstawić do wystygnięcia pod przykryciem ,wsypac do tego
-100g siemienia lnianego
-100g maki jaglanej ,
-50g drozdzy ,
-2 lyzeczki miodu,
wszystkie produkty wlozyc do malaksera i wyrobić na gladka mase ,wylozyc do formy wysmarowanej tłuszczem,zostawic do wyrosniecia w cieple miejsce ,wsypac do tego ciasta 100g słonecznika wymieszać ,forma keksowa 30x11 . piec 1 godzine w tem 200 stopni.
po upieczeniu wylozyc na kratke by wystygło.
Smacznego!!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

babka wielkanocna ,drozdzowa ,bezglutenu!!!

stefanka bezglutenowa!!!

bezglutenowa pasta ze szpinakiem i feta !!!