Udziec z indyka w sosie pomidorowo- koledrowym !!!
-1 kg udźca z indyka bez kosci i skory
-5 pomidorow dojrzałych [tak ok 600 g ]
-2 zabki czosnku
-1peczek koledry ,sol pieprz do smaku
-50 g żurawiny ,
udziec upiec w piekarniku przyprawić sola pieprzem,piec ok 1 godz,20 min .
pomidory koledre pokroi i czosnek wlozyc do garnka gotowac pol godz i przyprawić do smaku dodac zurawine .
można podawac z ryzem z ziemniakami ,kasza !!!Smacznego.
-5 pomidorow dojrzałych [tak ok 600 g ]
-2 zabki czosnku
-1peczek koledry ,sol pieprz do smaku
-50 g żurawiny ,
udziec upiec w piekarniku przyprawić sola pieprzem,piec ok 1 godz,20 min .
pomidory koledre pokroi i czosnek wlozyc do garnka gotowac pol godz i przyprawić do smaku dodac zurawine .
można podawac z ryzem z ziemniakami ,kasza !!!Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz