ciasto bezglutenowe truskawkowe z kasza jaglana !!!

-1szkl kaszy jaglanej [szkl o pojem 200 mil ]
-pol szkl maki ziemniaczanej
-2 szkl maki jaglanej
-5 jajek
- pol szkl cukru
-200g masla[ olej kokosowy ]lub.
-2 budynie bezglutenu waniliowe .
-500 g truskawek

-1,5 szkl cukru do ubicia z białkami ,
-1\2 szkl oleju słonecznikowego .

maki wsypac do miski dodac maslo i zoltka,cukier wszystko razem wymieszać zrobić kruche ciasto jak na kruszonkę ,2 części ciasta polozyc na blache wylozona papierem ,jedna zostawić na wierz do posypania. bialka ubic dodac z cukrem na sztywna piane ze szczypta soli do ubitych bialek dodac olej miksować i nastepnie budyn miksować .bialka wlac na ciasto na blache ulozyc truskawki i posypać kruszonka,piec 180 s ok 1 godziny .Smacznego !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

babka wielkanocna ,drozdzowa ,bezglutenu!!!

stefanka bezglutenowa!!!

bezglutenowa pasta ze szpinakiem i feta !!!