bezglutenowy chleb z maka jaglana i migdalami!!!

 
 - 500 ml wody
-500g maki jaglanej
- 4 łyżki oleju migdałowego
- 50 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka soli
-  1 łyżeczka  cukru
-2 łyżki chia  [może być siemien lniany ]
-100 g migdalow[mogą być platki migdałowe ]
 -2 łyżki posiekanych drobno migdalow
forma keksowa 30 x11.
 
wszystkie produkty wlozyc do miski razem dobrze polaczyc ,wlozyc do blaszki nasmarowane masłem i poczekać do wyrosniecia 3\4 blaszki ,piec ok 1 godz w tem 200 s.SMACZNEGO!!!


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

babka wielkanocna ,drozdzowa ,bezglutenu!!!

stefanka bezglutenowa!!!

bezglutenowa pasta ze szpinakiem i feta !!!