BEZGLUTENOWE CIASTO, CZEKOLADOWE!!!
-6 jaj
-6 lyzek cukru
-6 lyzek tartej czekolady
-6 lyzek maki gryczanej.
-1 lyzeczka sody ,
Odzielic bialka ,ubicz cukrem ,w misce na sztywna piane.
nastepnie wymieszac czekolade z maka i proszkiem i lekko wprowadzic do ubitych jajek ,ale juz bez wlaczonego miksera tylko mieszadelkami sypac make na boki miski .
forma 22 sred .po upieczeniu wyjac z piekarnika i zostawic w formie na chwile.ciasto mozna jesc, bez kremu lub z wlasnym pomyslem!!!piec 45 min w tem 180 stopni .SMACZNEGO !!!
-6 lyzek cukru
-6 lyzek tartej czekolady
-6 lyzek maki gryczanej.
-1 lyzeczka sody ,
Odzielic bialka ,ubicz cukrem ,w misce na sztywna piane.
nastepnie wymieszac czekolade z maka i proszkiem i lekko wprowadzic do ubitych jajek ,ale juz bez wlaczonego miksera tylko mieszadelkami sypac make na boki miski .
forma 22 sred .po upieczeniu wyjac z piekarnika i zostawic w formie na chwile.ciasto mozna jesc, bez kremu lub z wlasnym pomyslem!!!piec 45 min w tem 180 stopni .SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz