bezglutenowy tort orzechowo ,brzoskwiniowy!!!
biszkopt:
-6 jaj
-6 lyzek cukru
-6 lyzek kaka
-200g orzechy wloskie,
jajka podzielić na bialka ,które ubic z cukrem i dodac zoltka ,dodac kakao lekko wymieszać .
forma 22 cm sred wylozyc papierem i wlac ciasto ,piec 40 min ,wystudzić przekroić na pol.
krem:
-500mil smietany 18 słodkiej
- 2 czekolady deserowe zagotować razem,wystudzic .
-1 maslo utrzec dodac czekoladowy krem ,po lyzce by się nie zwazyla masa.
gotowa masa dekorować, można posypywać warstwę orzechami ,pokroionymi brzoskwiniami i przekladac tort .przelozylam wiśniami drylowanymi z kompotu.
na wierzch brzaskwiniowa lekko sterzejaca galaretka brzoskwiniowa.
polac na wierzchu .
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz