bezglutenowe gryczane pierogi z twarogiem i bananem !!!

maka,twarog ,banany


ciasto:
-500g maki gryczanej
-2 lyzki  maki ziemniaczanej
-400 mil wody ,
-pol lyzeczki soli

wode zagotować 300mil w 100 mil rozpuscic make ziemniaczana i wlac na gotujaca wode i energicznie mieszac zdjac  z ognia wsypac make gryczana i sol wymieszać jak przestygnie wyrobić ciasto jeśli będzie się kleic dosypać trochę maki .
farsz
-2 banany dojrzale
-400g twarogu kostka lub klinek ,


banany pognieść dodac do twarogu ,można doslodzic ,
ciasto rozwalkowac i robic pierogi ,gotowac od wyplyniecia 2 minuty.
podawac same lub ze smietana .SMACZNEGO .
zostało mi czesc  ciasta,wiec rozwalkowalam i zrobiłam lazanki .

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

babka wielkanocna ,drozdzowa ,bezglutenu!!!

stefanka bezglutenowa!!!

bezglutenowa pasta ze szpinakiem i feta !!!