jogurtowe ciasto bezglutenowe !!!
biszkopt:
-3 jajka
-3 lyzki cukru
-3 lyzki maki ziemniaczanej
-2 lyzki kukurydzianej
- 1\2 lyzeczki proszku do pieczenia, bezglutenu.
jajka ubic z cukrem ok 10 min ,make polaczyc z proszkiem ,dodac lekko wymieszac ,
forme 24sred wylozyc papierem i wylozyc ciasto ,piec 30 min w tem 180 st.wystudzic ,przekroic na pol .
krem jogurtowy:
-500 mil jogurt malinowy
- 50 mil jogurt naturalny
- 3 lyzeczki zelatyny rozpuscic w pol szkl goracej wody ,
zelatyne polaczyc z jogurtami i wylozyc na biszkopt i przykryc drugim wstawic do lodowki .
-500 g malin mrorzonych,
- 1galaretka cytrynowa rozpuscic w pol litra goracej wody dobrze wymieszac i wrzucic do goracego maliny zamrozone wymieszac i jak zacznie gestniec wylac na ciasto biszkoptowe ,pozostawic w lodowce na kilka godzin ,SMACZNEGO !!!
-3 jajka
-3 lyzki cukru
-3 lyzki maki ziemniaczanej
-2 lyzki kukurydzianej
- 1\2 lyzeczki proszku do pieczenia, bezglutenu.
jajka ubic z cukrem ok 10 min ,make polaczyc z proszkiem ,dodac lekko wymieszac ,
forme 24sred wylozyc papierem i wylozyc ciasto ,piec 30 min w tem 180 st.wystudzic ,przekroic na pol .
krem jogurtowy:
-500 mil jogurt malinowy
- 50 mil jogurt naturalny
- 3 lyzeczki zelatyny rozpuscic w pol szkl goracej wody ,
zelatyne polaczyc z jogurtami i wylozyc na biszkopt i przykryc drugim wstawic do lodowki .
-500 g malin mrorzonych,
- 1galaretka cytrynowa rozpuscic w pol litra goracej wody dobrze wymieszac i wrzucic do goracego maliny zamrozone wymieszac i jak zacznie gestniec wylac na ciasto biszkoptowe ,pozostawic w lodowce na kilka godzin ,SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz