bezglutenowy placek jablkowo-sezamowo-anyzowy!!!
ciasto kruche:
-5 zoltek
-1 kostke margaryny
-1 szklanke sezamu bialego
-1 szkl platki owsiane bezglutenowe
-1 szkl maki bezglutenowej mix[ mozna dodac ziemniaczana ]
-1 szkl cukru pudru
- 1 lyzeczka mielonego anyzu.
z tych prodoktow zagniesc ciasto wylozyc nim blache 25x40 ,zostawic 1\4 do pokruszenia na wierzch .podpiec ciasto 10 min w tym czasie ubic 5 bialek ze szklanka cukru krysztalu i szczypta soli do bialek ubitych wsypac 3 lyzki sezamu czarnego i 2 lyzki budyniu lub maki ziemniaczanej i wymieszac ,na ciasto polozyc jablka ,obrane i pokroione w kostke ,nastepnie bialko i pokruszone ciasto ,piec 50 min w tem 180 s.po upieczeniu mozna zostawic na chwile w piekarniku .SMACZNEGO!!!
-5 zoltek
-1 kostke margaryny
-1 szklanke sezamu bialego
-1 szkl platki owsiane bezglutenowe
-1 szkl maki bezglutenowej mix[ mozna dodac ziemniaczana ]
-1 szkl cukru pudru
- 1 lyzeczka mielonego anyzu.
z tych prodoktow zagniesc ciasto wylozyc nim blache 25x40 ,zostawic 1\4 do pokruszenia na wierzch .podpiec ciasto 10 min w tym czasie ubic 5 bialek ze szklanka cukru krysztalu i szczypta soli do bialek ubitych wsypac 3 lyzki sezamu czarnego i 2 lyzki budyniu lub maki ziemniaczanej i wymieszac ,na ciasto polozyc jablka ,obrane i pokroione w kostke ,nastepnie bialko i pokruszone ciasto ,piec 50 min w tem 180 s.po upieczeniu mozna zostawic na chwile w piekarniku .SMACZNEGO!!!
Komentarze
Prześlij komentarz