bezglutenowe golabki z kasza jaglana i lososiem !!!
20 szt
-1kapusta biala ok 2kg,obgotowac liscie ,
-o,5 kg lososia swiezego,pokroic w kostke i skropiona sokiem z limonki ,
-200g kaszy jaglanej [ugotowac 5 min ]
-1 duza czerwona cebula pokroiona w kostke ,
-2 zabki czosnku ,przecisna przez praske
-2 lyzki kaparow
-1 pietruszka tarta na tarce
- peczek natki pokroiony ,
-2 lyzeczki ziol ,[moja mieszanka ]
-sol i pieprz cytrynowy do smaku ja dalam galke musztalowa,ziele ang i lisc laurowy,
wszystkie produkty ,oprocz kapusty wlozyc do miski wymieszac by sie polaczyly, nakladac na lisc kapusty i ukladac w misce zaroodpornej ,podlac woda 200 mil i wstawic do piekarnika na 1,5 godz w 190 st
sos pomidorowy :]
-marchew ,pietruszka ,czosnek,cebula ,
podsmarzyc na oliwce 5 min ,podlac woda i pogotowac 10 min ,przyprawic sola pieprzem ,dodac puszke pomidorow i przecier pomidorowy ,[moje ziola ].smacznego!!!!
Komentarze
Prześlij komentarz