bezglutenowe ciasto truskawkowo-czekoladowe


biszkopt :
-3 jajka
-3 lyzki cukru
-4 lyzki maki jaglanej
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
Jaja ubic z cukrem na gesta mase ,dodac make z proszkiem ,wymieszac
forma 20cm sre,wylozyc papierem i upiec w 180 s 30 min ,

przygotowac :
-1 mascarpone,
-250 smietany kremowki ,
-1 opkowanie mrozonych truskawek [rozmrozic posypac cukrem 2 lyzki ].
biszkopt przekroic na pol ,smietane ubic dodac mascarpone,wymieszac .
jedna czesc biszkoptu wylozyc na polmisek nastepnie krem i truskawki i przykryc biszkoptem druga czescia .2 czekolady rozpuscic w kapieli wodnej dodac 2 lyzki oleju kokosowego ,wypieszac jak sie calkowicie rozpusci czesc polac na truskawki  ,polac na ciasto i posypac orzechy nerkowca i wloskie w dowolnej ilosci wstwic do lodowki by sie schlodzilo . Smacznego !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

babka wielkanocna ,drozdzowa ,bezglutenu!!!

stefanka bezglutenowa!!!

bezglutenowa pasta ze szpinakiem i feta !!!