chleb bezglutenowy z tarta pietruszka i platkami jaglanymi !!!
-1 kg maki bezglutenowej mix
-700 mi wody cieplej
-50 g platki jaglane 50g slonecznik
-50 g pestki dyni
-2 zabki czosnku rozgniecionego lub pokroionego drobno,
-2 tarte surowe pietruszki
-1 tarty ziemniak bata
-1 lyzeczka soli,
sposob wykonania :
drozdze rozpuscic w wodzie i nastepnie w dowolnej kolejnosci dodajemy produkty ,by dobrze polaczyc ,ten chleb pieczemy na duzej powierzchni wiec musimy uformowac na blaszce posypana maka , ksztalt jaki chcemy okragly lub owalny tak jak to ja zrobilam ,ciasto musi byc geste prawie jak na pierogi ,wstawiamy do nagrzanego piekarnika 210 stopni bez terom z termo na 200 s i pieczemy
1 godzine . Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz