bezglutenowy chleb, sezamowo -owsiany !!!
-600 dkg maki owsianej [bezglutenu]
-600mil cieplej wody,
-1 lyzka soli
-lyzeczka miodu,
- 50 mil olej rzepakowy
-200 g sezamu [mielonego ,by powstala maka ]
-50 g dzozdzy swierzych,
-50 g sezamu calego do posypania [u mnie bialy i czarny ]
- 1 lyzka margaryny roslinnej do posmarowaia formy 25x15
sposob wykonania :
drozdze rozposcic w wodzie wlac olej,dodac make i mielony sezam ,miod sol i make dobrze polaczyc produkty ,odstawic w cieple miejsce na pol godziny ,nastepnie wymieszac i wlozyc do wysmarowanej formy ,posypac sezamem przcisnac by nie odpadaly ziarenka i odstawic do wyrosniecia rowno z forma .piekarnik nagrzac do tem 220 s i wstawic chleb ,piec ok 1 godz sprawdzic czy upieczony patykiem !Po upieczeniu wyjac z formy odwrocic na kratce lub sciereczce, by odparowal !!! Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz