bezglutenowe nalesniki z pieczarkami,cukinia i parmezanem !!!
-3 jajka
- 1 litr wody gazowanej ,
-500 maki bezglutenowwej ja uzylam mix jaglana ,ziemniaczana ,gryczana .
-1 lyzeczka soli plaska
jaja ubic mikserem na piane, wlac wode i make jeszcze chwile miksowac ,odstawic na 10 min do lodowki .
Wyjac i smazyc napatelni lekko smarowac olejem patelnie ,
Farsz :
-300g pieczarek
-1 duza cebule ,
-2 male cukinie ,
-5 lyzek tartego parmezanu,
-3 lyzki oleju do smazenia .
Na patelnie wlac olej i wlozyc pokrojone warzywa,podsmazyc by byly miekkie wystudzic ,wsypac parmezaz wymieszac ,nakladac farsz na nalesniki i skladac na kwadrat ,podsmazyc na masle lub na oleju.Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz