bezglutenowy chleb na maslance z maki gryczanej !!!


-1\2 kg maki gryczanej
-400 mil maslanki
-100g siemienia lnianego
-100g dyni pestek
-100g ziaren slonecznika
-1 lyzeczka sody .
-1 lyzeczka soli.

sposob wykonania :

Do letniej , maslanki wsypac sol i sode,nastepnie make dobrze wymieszac ,wsypac ziarna i wyrobic ciasto chlebowe ,nastepnie forme posmarowac olejem i posypac maka ,wylozyc ciasto i wlozyc do nagrzanego piekarnika o tem 220 s ,piec 1 godz .po upieczeniu odwrocic na scierce lub kratce by odparowalo .SMACZNEGO!

Komentarze

  1. witam !napisala Pani ,ze chlebek jest dobry ale szybko sie robi twardy ,mozna dodac tarte warzywo np,kawalek 100g selera lub dyni daje dobry smak ,a nie bedzie tak twardy .Mysle ,ze to powoduje zawartosc duzej ilosci ziarenek ,mozna je wczesniej namoczyc w tej maslace ,i dodac troszeczke wody ok 100 mil by nie bylo za geste ciasto chlebowe .moze ta rada bedzie pomocna .Pozdrawiam .

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

babka wielkanocna ,drozdzowa ,bezglutenu!!!

stefanka bezglutenowa!!!

bezglutenowa pasta ze szpinakiem i feta !!!