bezglutenowe ciasto migdalowo -wisniowe
-5 jaj ,
-5 lyzek cukru ,
-1 lyzka kawy inki
-3 lyzki maki ziemniaczanej
-2lyzki mielonych migdalow,lub maki migdalowe .
jaja ubic z cukrem ok 10 min ,dodac polaczone maki z kawa inka wymieszac i dodac po woli do jajek lekko mieszac ,forma do pieczenia 22 srednicy wylozyc papierem i wlac ciasto ,piec 180 s 30 min sprawdzic patykiem czy upieczone ,po wystygnieciu przekroic na 2 czesci,
krem
-1\2 litra smietany kremowki ,
-2 lyzki cukru ,
-2 lyzki kakao
smietane ubic z cukrem dodac kakao wymieszac ,podzielic na 2 czesci jedna wylozyc na placek i posypac wisniami z kompotu,przekryc drugom plackiem i posmarowac na wierzch kremem smietanowym ,posypac mielonymi migdalami i wisniami ,,,wlozyc do lodowki na godzinke ...smacznego!!!
-5 lyzek cukru ,
-1 lyzka kawy inki
-3 lyzki maki ziemniaczanej
-2lyzki mielonych migdalow,lub maki migdalowe .
jaja ubic z cukrem ok 10 min ,dodac polaczone maki z kawa inka wymieszac i dodac po woli do jajek lekko mieszac ,forma do pieczenia 22 srednicy wylozyc papierem i wlac ciasto ,piec 180 s 30 min sprawdzic patykiem czy upieczone ,po wystygnieciu przekroic na 2 czesci,
krem
-1\2 litra smietany kremowki ,
-2 lyzki cukru ,
-2 lyzki kakao
smietane ubic z cukrem dodac kakao wymieszac ,podzielic na 2 czesci jedna wylozyc na placek i posypac wisniami z kompotu,przekryc drugom plackiem i posmarowac na wierzch kremem smietanowym ,posypac mielonymi migdalami i wisniami ,,,wlozyc do lodowki na godzinke ...smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz