BEZGLUTENOWY CHLEB Z SUSZONYMI POMIDORAMI ,DYNIA I SLONECZNIK .



  • -05 kg maki gryczanej pelnoziarnistej,

  • -300g maki jaglanej ,
  • -200g maki ziemniaczanej
  • -800 mil cieplej wody
  • - 50 g drozdzy swierzych,
  • -1 lyzeczka cukru ,
  • -1 lyzka soli,
  • -100 mil oleju rzepakowego.
  • -100g pomidory suszone ,pokroic
  • -100 slonecznik 
  • -100 g dynia pestki.
  • wszystkie skladniki wyrabiam w duzej misce ,odstawiam do podrosniecia na 30 min ,nastepnie przygotuje forme sred 28cm ,posmarowana olejej wkladam do niej ciasto chlebowe ,mocze woda na wierz i posupuje nasionami dyni i slonecznika przyciskam by sie trzymaly i piekarnik nagrzewam do trm 220 z trrmobiegiem i wstawiam chleb pieke 30 min i zmniejszam tem do 210 s i jeszcze zostaje chleb w piekarniku na 30 min ,po upieczeniu wykladam na kratke gora do dolu by odparowal .SMACZNEGO.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

babka wielkanocna ,drozdzowa ,bezglutenu!!!

stefanka bezglutenowa!!!

bezglutenowa pasta ze szpinakiem i feta !!!