BEZGLUTENOWY CHLEB Z SUSZONYMI POMIDORAMI ,DYNIA I SLONECZNIK .
-
-05 kg maki gryczanej pelnoziarnistej, - -300g maki jaglanej ,
- -200g maki ziemniaczanej
- -800 mil cieplej wody
- - 50 g drozdzy swierzych,
- -1 lyzeczka cukru ,
- -1 lyzka soli,
- -100 mil oleju rzepakowego.
- -100g pomidory suszone ,pokroic
- -100 slonecznik
- -100 g dynia pestki.
- wszystkie skladniki wyrabiam w duzej misce ,odstawiam do podrosniecia na 30 min ,nastepnie przygotuje forme sred 28cm ,posmarowana olejej wkladam do niej ciasto chlebowe ,mocze woda na wierz i posupuje nasionami dyni i slonecznika przyciskam by sie trzymaly i piekarnik nagrzewam do trm 220 z trrmobiegiem i wstawiam chleb pieke 30 min i zmniejszam tem do 210 s i jeszcze zostaje chleb w piekarniku na 30 min ,po upieczeniu wykladam na kratke gora do dolu by odparowal .SMACZNEGO.
Komentarze
Prześlij komentarz