bezglutenowa zapiekanka z brokulow i fasoli szparagowej!!!
-1 brokol,
-300 g fasoli szparagowej mieszanej
-300 g szynki lub kielbasy ,
-200 ser tarty zolty ,lub parmezan tarty,
-3 jajka ,
-1 marchewka w paseczkach ,
-1 cebule
-400 mil jogurt naturalny, olej kokosowy do smazenia .
-sol, pieprz mielony oregano.
sposob wykonania :
makaron ugotowac 10 min odcedzic .
brokol i fasolke pokroic na mniejsze porcje,cebule pokroic w paseczki,
olej rozpuscic dodac cebule ,brokol i fasolke podsmarzyc ok 10 min ,dodac szynke lu kielbase wymieszac , forme zaroodporna wysmarowac olejem kokosowym i posypac makaronem ,nastepnie produkty podsmazone czyli brokol fasole i kielbase ,wylozyc na makaron.nastepnie w misce wlac jogurt dodac sol pieprz i oregano ,wbic jajka i roztrzepac razem ,wsypac ser lub parmezan,trzepaczka roztrzepac i wlac na na produkty w naczyniu zaroodpornym ,zapiekac 40 min w tem 180 stopni ...smacznego podawac z salata ,pomidorami ,,,
Komentarze
Prześlij komentarz