Bezglutenowe golabki z tartymi ziemniakami i kasza gryczana
– 2 kg kapusta[ biała],
-1 torebka kaszy gryczanej ,
-1 kg startych ziemniaków surowych [ odcisnąć sok niepotrzebny do gołąbków ]
-1 łyżeczka soli trochę pieprzu do smaku .
-100 mil. olej do polania obojętnie jaki .
sposób wykonania :
liście z kapusty obgotować ,
tarte ziemniaki połączyć z kaszą [ niegotowana] i zawijać gołąbki,
ułożyć w naczyniu warstwami i przelewać olejem ,posypac sypka slodka papryka .
piec w 200 *C OK 1,5 godz .
można podawać na różne sposoby z sosem ze śmietaną z surówkami,sosem pomidorowym .
Ja uwielbiam polane olejem lnianym …polecam i życzę smacznego !!!
-1 torebka kaszy gryczanej ,
-1 kg startych ziemniaków surowych [ odcisnąć sok niepotrzebny do gołąbków ]
-1 łyżeczka soli trochę pieprzu do smaku .
-100 mil. olej do polania obojętnie jaki .
sposób wykonania :
liście z kapusty obgotować ,
tarte ziemniaki połączyć z kaszą [ niegotowana] i zawijać gołąbki,
ułożyć w naczyniu warstwami i przelewać olejem ,posypac sypka slodka papryka .
piec w 200 *C OK 1,5 godz .
można podawać na różne sposoby z sosem ze śmietaną z surówkami,sosem pomidorowym .
Ja uwielbiam polane olejem lnianym …polecam i życzę smacznego !!!
MOZE BYC KAPUSTA WLOSKA
OdpowiedzUsuń