Bezglutenowe buleczki z maki jaglanej z cukinia!!!
Dodaj komentarz
- 100 g mąki jaglanej,
- 100 g maki ziemniaczanej,
- 100 g maki ryżowej,
- łyżka mielonego siemienia lnianego,
- 100 g tarta cukinia ze skóra
- 200 g jogurt naturalny ,
- 2 łyżki oleju,
- 30 g drozdzy,swiezych
- 1 łyżeczka płaska soli,
-.Nasiona np.mak,sezam,słonecznik.
- 100 g maki ziemniaczanej,
- 100 g maki ryżowej,
- łyżka mielonego siemienia lnianego,
- 100 g tarta cukinia ze skóra
- 200 g jogurt naturalny ,
- 2 łyżki oleju,
- 30 g drozdzy,swiezych
- 1 łyżeczka płaska soli,
-.Nasiona np.mak,sezam,słonecznik.
Wszystkie produkty wymieszać na koniec dodać cukinie ,
dać do wyrośnięcia .uformować kulki i położyć na blasze wyłożonej papierem
by podrosły ,posmarować olejem ,piec w 200 stopniach 35 min.Smacznego !
dać do wyrośnięcia .uformować kulki i położyć na blasze wyłożonej papierem
by podrosły ,posmarować olejem ,piec w 200 stopniach 35 min.Smacznego !