bezglutenowy chleb z nasionami i maka dyni!!!
- 200 g mąki dyniowej
- 1 kg mąki mix bezglutenowy chlebowej
- 800 ml lekko ciepłej wody
- 50dkg drożdży [pol kosteczki]
- 1 łyżka soli
- 10 malych suszonych pomidorkow pokroionych
- 10 malych suszonych pomidorkow pokroionych
- 100 g słonecznika
- 100 g siemienia lnianego
- 100 g nasion dyni
drozdze rozposcic w wodzie dodac sol ,nastepnie make i wyrobic ciasto ,odstawic na 1 godzine w cieple miejsce ,by wyroslo .do tego ciasta wsypac nasiona ,zostawic mala garsc by posypac na wierzch chlebka ,przygotowac forme duza okragla lub dwie mniejsze keksowe ,wysmarowac tluszczem i posypac maka formy ,nastepnie wlozyc ciasto chlebowe i posmarowac mlekiem i posypac nasionami dyni.Odczekac by ciasto podroslo i piec 1 godz w tem 220 stopni .smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz