Bezglutenowe ciasto hiszpanskie z orzechami wloskimi !!!
-200 g masla
-200g cukru
-200g maki gryczanej
- 3 jajka
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
-100 mil soku z truskawek
-3 lyzki kakao
-1 lyzeczke kawy rozpuszczalnej
-100g rodzynek
-100g orzechy wloskie .[zostawic kilka do dekorowania].
Do garnka wlozyc maslo,sok,cukier, kakao,zagotowac ,odlac 1\2 szklanki .
do pozostalej czesci polewy dodac zoltka i miksowac dolaczyc make z proszkiem i rodzynki ,orzechy ,bialka ubic na piane i lekko wprowadzic do masy nie miksowac! tylko lyzka wymieszac .
Forme keksowa wysmarowac i posypac maka, wylozyc ciasto piec w nagrzanym piekarniku 40 min w tem 180 s.po upieczeniu rozsmarowac polewe ktora zostala i udekorowac orzechami .
SMACZNEGO!
-200g cukru
- 3 jajka
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
-100 mil soku z truskawek
-3 lyzki kakao
-1 lyzeczke kawy rozpuszczalnej
-100g rodzynek
-100g orzechy wloskie .[zostawic kilka do dekorowania].
Do garnka wlozyc maslo,sok,cukier, kakao,zagotowac ,odlac 1\2 szklanki .
do pozostalej czesci polewy dodac zoltka i miksowac dolaczyc make z proszkiem i rodzynki ,orzechy ,bialka ubic na piane i lekko wprowadzic do masy nie miksowac! tylko lyzka wymieszac .
Forme keksowa wysmarowac i posypac maka, wylozyc ciasto piec w nagrzanym piekarniku 40 min w tem 180 s.po upieczeniu rozsmarowac polewe ktora zostala i udekorowac orzechami .
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz