bezglutenowe Racuszki z płatkami kukurydzianymi i jabłkami :}
– 150 mil jogurt naturalny ,
-2 jabłka starte na tarce o największych oczkach ,
-2 jajka [może być tez bez jajek, tylko wtedy trzeba robić malutkie by się nie
rozpadały
-3 duże łyżki płatków kukurydzianych ,-2 łyżki cukru pudru,[można też posypać po upieczeniu cukrem pudrem ]
-1 łyżka maki ziemniaczanej,
-pół łyżeczki skórki z pomarańczy startej ,
Produkty razem wymieszać na koniec dodać jabłka i smażyć na oleju !!!
dodatkowo trochę cukru pudru do posypania racuszków i dodac owoce mozna tez nutelle.SMACZNEGO!!!
-2 jabłka starte na tarce o największych oczkach ,
-2 jajka [może być tez bez jajek, tylko wtedy trzeba robić malutkie by się nie
rozpadały
-3 duże łyżki płatków kukurydzianych ,-2 łyżki cukru pudru,[można też posypać po upieczeniu cukrem pudrem ]
-1 łyżka maki ziemniaczanej,
-pół łyżeczki skórki z pomarańczy startej ,
Produkty razem wymieszać na koniec dodać jabłka i smażyć na oleju !!!
dodatkowo trochę cukru pudru do posypania racuszków i dodac owoce mozna tez nutelle.SMACZNEGO!!!