Bezglutenowe Pierogi z kaszą gryczana i twarogiem z dodatkiem koledry !!!

Pierogi z kaszą gryczana i twarogiem

Składniki:

Farsz
  • 3 torebki kaszy gryczanej (3x100g.)
  • 500 g tłustego twarogu
  • sól
  • lyzke masla
  • pieprz


Ciasto:
  • 350 g mąki gryczanej
  • 230 g mąki razowej bezglutenowej
  • 300 ml letniej wody
  • 4 lyzlki oleju
  • sól

Przygotowanie:

1. Farsz: peczek koledry, siekamy i smażymy na maselku. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Twaróg rozdrabniamy widelcem. Do twarogu dodajemy ugotowaną kaszę i koledre. Doprawiamy solą i pieprzem. 
2. Ciasto: Z obu rodzajów oleju, masła soli oraz, dolewając stopniowo wody zagniatamy ciasto. 
3. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Szklanką wykrawamy krążki. Na każdym krążek kładziemy porcję farszu i starannie sklejamy pierożki, formując brzegi.
4. Wodę w garnku zagotowujemy. Wrzucamy pierogi do wrzącej wody i gotujemy kilka minut do wypłynięcia. Podajemy polane masłem ,lub smietana,

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

babka wielkanocna ,drozdzowa ,bezglutenu!!!

stefanka bezglutenowa!!!

bezglutenowa pasta ze szpinakiem i feta !!!