Bezglutenowe Pierogi z kaszą gryczana i twarogiem z dodatkiem koledry !!!
Pierogi z kaszą gryczana i twarogiem
Składniki:
Farsz
- 3 torebki kaszy gryczanej (3x100g.)
- 500 g tłustego twarogu
- sól
- lyzke masla
- pieprz
Ciasto:
- 350 g mąki gryczanej
- 230 g mąki razowej bezglutenowej
- 300 ml letniej wody
- 4 lyzlki oleju
- sól
Przygotowanie:
1. Farsz: peczek koledry, siekamy i smażymy na maselku. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Twaróg rozdrabniamy widelcem. Do twarogu dodajemy ugotowaną kaszę i koledre. Doprawiamy solą i pieprzem.
2. Ciasto: Z obu rodzajów oleju, masła soli oraz, dolewając stopniowo wody zagniatamy ciasto.
Komentarze
Prześlij komentarz