bezglutenowy tort czekoladowy z malinami !!!
biszkopt:
-6 jaj
-6 lyzek cukru drobnego
- 5lyzek maki jaglanej
-2 lyzki kakao
-pol gorzkiej czekolady
-1 lyzeczke proszku do pieczenia
Bialka odzielic od zoltek i ubic na sztywna piane ,nastepnie wsypywac po lyzce cukru ,po ubiciu dodac zoltka i wymieszac make z kakao i proszkiem dodac ztarta na tarce czekolade ,wsypywac na boki miski i lekko wymieszac ,forme o wymiarach 26 cm srednicy ,dno wylozyc papierem i wlac ciasto i piec 40 min 170 s,wyjacz piekarnika, ostudzi i przekroic na trzy czesci .
krem :
-2 opakowania mascarpone
-2 lyzki kakao
-100 g cukru pudru
-250 mil smietany 36 %
-2 opakowania swiezych malin.
smietane ubic na sztywna piane dodac cukier puder i kakao nastepnie mascarpone i lekko wymieszac gotowy krem nalozyc na pierwszy placek biszkoptu wylozyc 1\3 kremu na to czesc malin i nastepny placek biszkoptu i krem i maliny przykryc trzecim biszkoptem posmarowac kremem i udekorowac malinami .wstawic do lodowki by schlodzic na kilka godzin .smacznego
-6 jaj
-6 lyzek cukru drobnego
- 5lyzek maki jaglanej
-2 lyzki kakao
-pol gorzkiej czekolady
-1 lyzeczke proszku do pieczenia
Bialka odzielic od zoltek i ubic na sztywna piane ,nastepnie wsypywac po lyzce cukru ,po ubiciu dodac zoltka i wymieszac make z kakao i proszkiem dodac ztarta na tarce czekolade ,wsypywac na boki miski i lekko wymieszac ,forme o wymiarach 26 cm srednicy ,dno wylozyc papierem i wlac ciasto i piec 40 min 170 s,wyjacz piekarnika, ostudzi i przekroic na trzy czesci .
krem :
-2 opakowania mascarpone
-2 lyzki kakao
-100 g cukru pudru
-250 mil smietany 36 %
-2 opakowania swiezych malin.
smietane ubic na sztywna piane dodac cukier puder i kakao nastepnie mascarpone i lekko wymieszac gotowy krem nalozyc na pierwszy placek biszkoptu wylozyc 1\3 kremu na to czesc malin i nastepny placek biszkoptu i krem i maliny przykryc trzecim biszkoptem posmarowac kremem i udekorowac malinami .wstawic do lodowki by schlodzic na kilka godzin .smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz