bezglutenowe Ciasto orzechowe z powidłami śliwkowymi i kremem imbirowym!!!
-pol szklanki cukru
- 200 g masła
- 2 żółtka
- cukier waniliowy
-1 łyżeczka proszku
Tłuszcz do wysmarowania formy 30 ~20cm
Słoik powideł śliwkowych ,
Na krem :
-1 czekolada rozpuścić
-1 kos twarogu
-1 łyżeczka mielonego imbiru
Beza orzechowa:
-2 białka
-1 2 szklanki cukru
-100 g mielonych orzechów laskowych
Ciasto - masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodać żółtka ,mąkę z proszkiem ,włożyć do formy piec 15 min 170 °wystawić z piekarnika
wyłożyć na to dżem śliwkowy ,następnie krem z czekolada twarogiem i imbirem , na to na wierzch beze orzechowa wstawić do piekarnika i piec jeszcze 40 min w temperaturze 170 -180 sSmacznego
Komentarze
Prześlij komentarz