bezglutenowe Ciasto orzechowe z powidłami śliwkowymi i kremem imbirowym!!!


-1,5 szklanki mąki gryczanej 
-pol szklanki cukru 
- 200 g masła 
- 2 żółtka
- cukier waniliowy
-1 łyżeczka proszku
Tłuszcz do wysmarowania formy 30 ~20cm 

Słoik powideł śliwkowych ,
 Na krem :
-1 czekolada rozpuścić
-1 kos twarogu  
-1 łyżeczka mielonego imbiru

 Beza orzechowa:
-2 białka 
-1 2 szklanki cukru 
-100 g mielonych orzechów laskowych 

 Ciasto - masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodać żółtka ,mąkę z proszkiem ,włożyć do formy  piec 15 min  170 °wystawić z piekarnika 
wyłożyć na to dżem śliwkowy ,następnie krem z czekolada twarogiem i imbirem  , na to na wierzch beze orzechowa wstawić do piekarnika i piec jeszcze 40 min w temperaturze 170 -180 sSmacznego 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

babka wielkanocna ,drozdzowa ,bezglutenu!!!

stefanka bezglutenowa!!!

bezglutenowa pasta ze szpinakiem i feta !!!