Bezglutenowa, domowa, biala kielbasa !!!
skladniki:
-5 kg lopatki lub szynki wieprzowej,lub karkówki.
-5 metrow jelita wieprzowe
-10 plaskich lyzeczek soli
-4 lyzeczki majeranku
-6 lyzeczek plaskich pieprzu mielonego
-2 duze glowki czosnku,przecisnietego praska
-500 mil wody
Mieso umyc ,pokroic w drobna kostke i mielimy przez maszynke na duzych oczkach .
Mieso wyrobic dodac przyprawy i czosnek,oraz wode,wstawiamy do lodowki na godzine ,nastepnie napelniamy jelita miesem i formujemy kiełbaski przez maszynke z nakladka ,,,,polecam smacznego !!!
-5 kg lopatki lub szynki wieprzowej,lub karkówki.
-5 metrow jelita wieprzowe
-10 plaskich lyzeczek soli
-4 lyzeczki majeranku
-6 lyzeczek plaskich pieprzu mielonego
-2 duze glowki czosnku,przecisnietego praska
-500 mil wody
Mieso umyc ,pokroic w drobna kostke i mielimy przez maszynke na duzych oczkach .
Mieso wyrobic dodac przyprawy i czosnek,oraz wode,wstawiamy do lodowki na godzine ,nastepnie napelniamy jelita miesem i formujemy kiełbaski przez maszynke z nakladka ,,,,polecam smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz