Sernik zebra to uczta dla podniebienia!
Sernik zebra to uczta dla podniebienia!
Standardowy
Produkty:
- 1 kg twarogu mielonego.
- 6 łyżek kakao.
- 250 g cukru pudru.
- 4 jaja .
- aromat rumowy.
- 5 łyżek wody.
- 1 kg twarogu mielonego.
- 6 łyżek kakao.
- 250 g cukru pudru.
- 4 jaja .
- aromat rumowy.
- 5 łyżek wody.
Kakao rozpuścić w wodzie
twaróg utrzeć z cukrem pudrem
kolejno wbijać po jednym jajku,
Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao.
do drugiej 1 łyżeczkę aromatu.
Ciasto wlać do formy wyłożonej pergaminem na przemian raz jasne i ciemnie .
Ciasto trzeba piec w kąpieli wodnej
(czyli nalać 2,3 cm wody do blaszki)
twaróg utrzeć z cukrem pudrem
kolejno wbijać po jednym jajku,
Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao.
do drugiej 1 łyżeczkę aromatu.
Ciasto wlać do formy wyłożonej pergaminem na przemian raz jasne i ciemnie .
Ciasto trzeba piec w kąpieli wodnej
(czyli nalać 2,3 cm wody do blaszki)
Piec przez 1h30min
w temperaturze 180 stopni
w temperaturze 180 stopni
Komentarze
Prześlij komentarz