Pasztet- bezglutenowy -wegański-warzywny ! pyszny!
Pasztet- bezglutenowy -wegański-warzywny ! pyszny!
Standardowy
-500 g czerwonej soczewicy (ugotować pognieść]
-500 g marchewki,[zetrzeć na tarce na dużych oczkach, surową ]
-500 selera, [zetrzeć na tarce na dużych oczkach, surowy ]
-2 duże cebule czerwone,
-1 łyżkę słonecznika ,
-200 g kaszy gryczanej [ugotować pognieść]
-200 g płatków kukurydzianych bezglutenowych,
-200 g mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżka przyprawy kminku rzymskiego ,[mielony]
- 1 duża łyżka sól,
- pieprz do smaku [ja daje 1 łyżeczkę]
100 mil oliwy z oliwek,
-pęczek posiekanej świeżej kolendry, [może być suszona]
-500 g marchewki,[zetrzeć na tarce na dużych oczkach, surową ]
-500 selera, [zetrzeć na tarce na dużych oczkach, surowy ]
-2 duże cebule czerwone,
-1 łyżkę słonecznika ,
-200 g kaszy gryczanej [ugotować pognieść]
-200 g płatków kukurydzianych bezglutenowych,
-200 g mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżka przyprawy kminku rzymskiego ,[mielony]
- 1 duża łyżka sól,
- pieprz do smaku [ja daje 1 łyżeczkę]
100 mil oliwy z oliwek,
-pęczek posiekanej świeżej kolendry, [może być suszona]
Wlać oliwę na patelnie ,wsypać pokrojona w kostkę cebule podsmażyć,dodać pozostałe produkty i wymieszać dokładnie
pasztet przełożyć do blaszki posmarowanej olejem i posypanej mąka kukurydzianą ,piec w 1 godz w 170 *C smacznego!
pasztet przełożyć do blaszki posmarowanej olejem i posypanej mąka kukurydzianą ,piec w 1 godz w 170 *C smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz