Chleb bezglutenowy



Chleb bezglutenowy

Standardowy
Chleb bezglutenowy z ziarnami i cukinią.
Produkty:
- 200g Mąka mix bezglutenowy
- 200g Mąka ryżowa
- 200g Mąka kukurydziana
- 300g cukinii bez skórki(surowa)
- 50g drożdży świeżych (lub torebka suszonych)
- płaska łyżka soli
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
- 500ml ciepłej wody
- 2 łyżki oleju z oliwek
- 50g ziaren słonecznika
- 50g ziaren dyni
-50g rodzynek
- szczypta sezamu (do posypania)
Ewentualnie można dodać łyżkę siemienia lnianego
Zetrzeć cukinie,wszystkie produkty(nie licząc sezamu)
wrzucić do miski i wyrobić ciasto. Postawić w ciepłym
miejscu na około 2 godziny.
Ciasto wyłożyć w długiej ‚keksówce’ wyłożonej papierem
piec w 200 stopniach/ok godziny.
Wyjąć chleb z formy i położyć górą do dołu na ściereczkę
by odparowało.
 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

babka wielkanocna ,drozdzowa ,bezglutenu!!!

stefanka bezglutenowa!!!

bezglutenowa pasta ze szpinakiem i feta !!!