bezglutenowa zapiekanka na kruchym spodzie ,brokulowo-kukurydziana !!!


ciasto kruche:

-120g mąki jaglanej 
-50 g mąki ryżowej
-50 g mąki ziemniaczanej
-szczypta soli
-2 żółtka
-100 g  masła
farsz :
-1 brokui gl same koszyczki 
-peczek swierzej kolendry,pokroic 
-1 mozzarella z wody,
-1 puszka kukurydzy,
-200 jogurt natur 
-1 jajko ,sol i pieprz do smaku ,mozna dodac ser zolty tarty do posypania . 


Wszystkie suche składniki połącz w misce, dodac żółtka i  masło. Wyrób sprawnie jednolite ciasto, ciasta wylep spód naczynia zarodpornego. Wyrównaj, nakłuj widelcem i podpiecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni C. 
brokuly ugotowac przez 5 min ,odcedzic ,wymieszac z kukurydza z puszki .wylozyc na ciasto,brokuly i kukurydze ,mozzarele pokroic w plastry i ulozyc na wierzch,jajko rozbic w jogurcie i doprawic sola i pieprzem polac na wierzch i posypac kolendra ,zapiec w piekarniku 200 s ok 30 min ,podawac w suruwka lub pomidorami z cebulka !!!Smacznego1

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

babka wielkanocna ,drozdzowa ,bezglutenu!!!

stefanka bezglutenowa!!!

bezglutenowa pasta ze szpinakiem i feta !!!