bezglutenowa zapiekanka na kruchym spodzie ,brokulowo-kukurydziana !!!
ciasto kruche:
-120g mąki jaglanej
-50 g mąki ryżowej
-50 g mąki ziemniaczanej
-szczypta soli
-2 żółtka
-100 g masła
farsz :
-1 brokui gl same koszyczki
-peczek swierzej kolendry,pokroic
-1 mozzarella z wody,
-1 puszka kukurydzy,
-200 jogurt natur
-1 jajko ,sol i pieprz do smaku ,mozna dodac ser zolty tarty do posypania .
Wszystkie suche składniki połącz w misce, dodac żółtka i masło. Wyrób sprawnie jednolite ciasto, ciasta wylep spód naczynia zarodpornego. Wyrównaj, nakłuj widelcem i podpiecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
brokuly ugotowac przez 5 min ,odcedzic ,wymieszac z kukurydza z puszki .wylozyc na ciasto,brokuly i kukurydze ,mozzarele pokroic w plastry i ulozyc na wierzch,jajko rozbic w jogurcie i doprawic sola i pieprzem polac na wierzch i posypac kolendra ,zapiec w piekarniku 200 s ok 30 min ,podawac w suruwka lub pomidorami z cebulka !!!Smacznego1
Komentarze
Prześlij komentarz