Bezglutenowy sernik z wiśniami
-750 g twarogu półtłusty
- budyń śmietankowy budyń ugotować według przepisu na opakowaniu
-4 jajka
- 200g cukru
-2 łyżki mąki z amarantusa
-150 g roztopionego masła
-2 cukry waniliowe
- skórka i sok z cytryny ( skórkę zetrzeć)
- 50g rodzynek
- wiśnie z kompotu odsaczyć od soku
Do dekoracji 200 ml. śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru.
Twaróg utrzeć z budyniem dodać cukier,masło, żółtka, oraz pozostałe produkty, rodzynki mokre, obtoczyć w mącce z amarantusa i resztę mąki wsypać do ciast, białka ubić i lekko wprowadzić do ciasta wymieszać na wierzchu położyć wiśnie ,formę 24 cm wyłożyć papierem i posmarować roztopionym masłem ,piec w temperaturze 150° ok 2 godz !pozostawić w formie do całkowitego wyschnięcia !smacznego!
#bezglutenu #sernik #ciasto #wiśnie #glutenfree #cake
- budyń śmietankowy budyń ugotować według przepisu na opakowaniu
-4 jajka
- 200g cukru
-2 łyżki mąki z amarantusa
-150 g roztopionego masła
-2 cukry waniliowe
- skórka i sok z cytryny ( skórkę zetrzeć)
- 50g rodzynek
- wiśnie z kompotu odsaczyć od soku
Do dekoracji 200 ml. śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru.
Twaróg utrzeć z budyniem dodać cukier,masło, żółtka, oraz pozostałe produkty, rodzynki mokre, obtoczyć w mącce z amarantusa i resztę mąki wsypać do ciast, białka ubić i lekko wprowadzić do ciasta wymieszać na wierzchu położyć wiśnie ,formę 24 cm wyłożyć papierem i posmarować roztopionym masłem ,piec w temperaturze 150° ok 2 godz !pozostawić w formie do całkowitego wyschnięcia !smacznego!
#bezglutenu #sernik #ciasto #wiśnie #glutenfree #cake
Komentarze
Prześlij komentarz